Riells i Viabrea és un municipi de la comarca de la Selva, que forma part de la subcomarca del Baix Montseny. Antigament denominat com Sant Martí de Riells o bé Riells de Montseny va ser al 1893 quan va adoptar l’actual denominació.

El terme de Riells i Viabrea té 26,53 km2 i està situat al sud de la comarca de la Selva. El 60% del terme s’integra en el Parc Natural del Montseny i en la seva zona d’influència. Limita amb els termes d’Arbúcies, Sant Feliu de Buixalleu, Breda, Sant Celoni, Gualba i Fogars de Monclús.

Comprèn dos paisatges diferenciats: al nord, a la zona més muntanyosa, inclosa en la Parc Natural, hi ha Riells del Montseny, amb masies disseminades que en els darrers anys han sofert un fort despoblament. Al sud del terme, formant part de la depressió selvatana, hi ha Viabrea, que tampoc no té un nucli urbà concret sinó que està integrat per diversos barris i urbanitzacions.

 

Al següent document pots descarregar-te el tríptic dels elements patrimonials de Riells i Viabrea vinculats al vescomtat de Cabrera:

Tríptic Riells i Viabrea

Tour virtual pels elements patrimonials del Vescomtat a Riells i Viabreaanes

UBICACIÓ

Riells i Viabrea

Com Arribar