• comercial-01

  El Palau Vescomtal de Blanes com a punt de sortida i que explica l’eix temàtic i els elements que la configuren.

 • comercial-02

  1 centre d’interpretació expositiu al Museu Etnològic del Montseny La Gabella – MEMGA- (Arbúcies).

 • comercial-03

  4 elements patrimonials que configuren la ruta.

 • comercial-04

  1 recreació audiovisual al Palau Vescomtal i Font Gòtica de Blanes.

PREPARATS PER ALS NOUS TEMPS

El vescomtat de Cabrera era una senyoria feudal molt important que formava part dels territoris de la Corona catalanoaragonesa.

S’estenia des de les boscoses muntanyes del Montseny, les Guilleries i el Collsacabra fins a la mar Mediterrània, amb el centre situat a l’actual comarca de la Selva. Els seus senyors van tenir vides dignes de novel·la cavalleresca, com és el cas del vescomte Bernat II de Cabrera, que al segle XIV va arribar a ser el principal conseller i almirall del rei Pere el Cerimoniós, i va transformar el castell de Montsoriu, “cap i casal” de la nissaga, en un palau gòtic inexpugnable.

El comerç del vescomtat era dinàmic i estava ben representat pels mercats. S’articulava a partir de vies de comunicació que enllaçaven els diferents pobles, i disposava de bona connexió amb les rutes marítimes, solcades per destacats navegants, com Jaume Ferrer de Blanes, que visità nombrosos ports de la Mediterrània i participà, com a cosmògraf, en el repartiment del món del Tractat de Tordesillas l’any 1494.

El vescomtat de Cabrera tingué altres personatges destacats, com la vescomtessa Ermessenda de Montsoriu, fundadora del monestir de Breda, o el notari d’Hostalric Pere de Santantoni, que va ser procurador general del vescomtat al segle XIV. Avui dia encara podem admirar diversos llocs i monuments que ens traslladen a l’època del vescomtat i els seus protagonistes: castells altius, ermites solitàries, muralles protectores, monestirs silents, torres a l’aguait... Tot un llegat patrimonial que ens permet viatjar a l’edat mitjana, a la vegada que gaudim de les nombroses activitats i serveis dels nostres dies.

Sigueu benvinguts i benvingudes al vescomtat de Cabrera!

PUNTS D'INTERÈS

Descobreix tots els punts
d’interès
de cada ruta!