LES RUTES DE VESCOMTAT DE CABRERA A LA COMARCA DE LA SELVA

Cultura
DILLUNS, 20 MAIG 2024

Imatge del vídeo de la ruta administrativa

Les rutes del Vescomtat s'articulen a través dels següents eixos temàtics: Guerra i política a l’edat mitjana (ruta militar), La dimensió espiritual (ruta religiosa), El govern d’un territori medieval (ruta administrativa) , Preparats per als nous temps (ruta comercial) i Descobreix en Vescomtat

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva, en el marc del projecte Producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera, ha produït 5 vídeos per donar a conèixer  les diferents rutes patrimonials que transcorren pels municipis participant d’aquest projecte i per difondre els 38 elements vinculats al patrimoni arquitectònic dels Cabrera.

Les rutes del Vescomtat consisteixen en cinc rutes d’autodescoberta que permeten descobrir el vescomtat de Cabrera, una de les senyories feudals més influents de l’època, amb un extens i poderós domini que es va estendre a partir de la comarca de la Selva, cap a zones del Vallès, Maresme, Osona i la Garrotxa.

L’edició d’aquests vídeos permet difondre com s’estructurava aquest poderós territori a l’Edat Mitjana i conèixer el seu destacat patrimoni arquitectònic de primer nivell (castells, ermites, muralles, monestirs, viles fortificades…) que es complementa amb un interessant patrimoni immaterial (llegendes, festes, tècniques tradicionals…).

Les rutes del Vescomtat s’articulen a través d’aquests cinc eixos temàtics: el militar, el religiós, l’administratiu, el comercial i el de descoberta. A través de les cinc rutes els visitants poden descobrir els 38 elements patrimonials, amb un relat que els enllaça, amb cartelleres i tòtems explicatius, centres d’interpretació per a visitar i recreacions audiovisuals, situades en un dels elements patrimonials de la ruta, que ajuden a completar el coneixement històric que es vol mostrar. A més a més, a cadascuna de les rutes presenten dos personatges històrics que acompanyen al visitant en la seva descoberta.

Aquests nou cinc vídeos produïts son accessibles a través d’uns codis QR instal·lats en les cartelleres d’inici de cada ruta.  En el següents enllaços també els podeu veure:

 

ALTRES NOTÍCIES