LA REVOLTA DEL VESCOMTAT DE CABRERA, A ARBÚCIES

Cultura Espectacles Exposicions Fires i Mercats Presentacions
DISSABTE, 13 JULIOL 2024

Cartell de les jornades

La revolta del Vescomtat de Cabrera, 16 i 17 de març a Arbúcies

El vescomtat de Cabrera s’ha revoltat contra les tropes del rei Pere el Cerimoniós, que han ocupat la vall d’Arbúcies i volen conquerir el castell de Montsoriu. Pagesos, artesans, soldats, nobles… Viu i participa en aquest viatge en el temps.

L’argument d’aquestes jornades de recreació històrica giren al voltant dels fets que van tenir lloc fa prop de 650 anys a la vall d’Arbúcies en el context històric de la revolta del vescomtat de Cabrera a partir de l’execució del vescomte Bernat II a mans de les autoritat reials. Aquests fets van tenir una gran transcendència a tota la vall d’Arbúcies i van acabar amb el famós setge del castell de Montsoriu per part de les tropes reials, 1200 homes, entre els anys 1367 i 1368.

Aquestes jornades medievals s’articularan al voltant de dos eixos. El primer,  el campament reial,  on els visitants podran veure i participar en un conjunt d’activitats al llarg del recorregut ( les tendes de la tropa, la instrucció, la construcció de màquines de setge, la feina de l’armorer, la cuina, el combat…). El segon,  l’Espai Cabrera del Museu Etnològic del Montseny, on hi haurà un seguit d’activitats, com ara: el taller de cal·ligrafia medieval, ’Scriptorium’,  les xerrades següents: Els vescomtes de Cabrera. El poder d’una gran nissaga, Dames de Montsoriu. Política i poder en mans de dones a l’època medieval, i Montsoriu 3D. La recerca i les noves tecnologies en un projecte pioner.

Us convidem a participar en aquesta celebració i a reviure la nostra història medieval!

Més informació de les Jornades

ALTRES NOTÍCIES