ANGLÈS, EN TEMPS DELS CABRERA

Cultura Exposicions Presentacions
DIMECRES, 17 ABRIL 2024

Xerrada sobre el Vescomtat de Cabrera

Programació per donar a conèixer el llegat patrimonial dels Cabrera a Vidreres

Cultura Exposicions Presentacions

Del 19 al 28 de gener el municipi d’Anglès va programar tota una sèrie d’activitats entorn del llegat històric i patrimonial vinculat al Vescomtat de Cabrera.

Durant deu dies, en el marc de la Fira de Sant Antoni i del projecte Vescomtat de Cabrera, es va programar de manera coordinada amb l’Ajuntament d’Anglès diferents activitats que han permès als veïns i veïnes d’aquest municipi transportar-se a l’època del Vescomtat de Cabrera al municipi d’Anglès, a través de la divulgació del seu llegat històric i patrimonial.

Al llarg dels dies que va durar la programació es va poder visitar l’exposició del projecte Vescomtat de Cabrera a la Sala d’exposicions de l’Arcada de Can Verdaguer. Per aquesta ocasió es va ampliar l’exposició produint materials divulgatius sobre diferents aspectes que vinculen Anglès amb el Vescomtat de Cabrera. Divendres 19 de gener es va dur a terme una xerrada sobre el Vescomtat de Cabrera a càrrec de Joan Llinàs, historiador i arqueòleg i Àngel Vàzquez, tècnic del Consell Comarcal de la Selva. L’endemà, es van organitzar dues visites guiades al casc antic d’Anglès, antic castell que va pertànyer al Vescomtat de Cabrera i també es va poder gaudir de la recreació històrica de Bernat II.

Finalment, diumenge 28 de gener es va organitzar una caminada popular fins a l’ermita de Pere Sestronques, que va permetre la visita a l’interior de l’ermita.

Aquesta programació d’activitats s’ha organitzat de manera conjunta entre l’Ajuntament d’Anglès i el Consell Comarcal de la Selva en el marc del projecte vescomtat de Cabrera i tenia com a objectiu donar a conèixer el llegat històric i patrimonial del Vescomtat i la seva relació amb el municipi.

ALTRES NOTÍCIES