Anglès és un municipi situat al nord-est de la comarca gironina de la Selva. El nucli antic de la població està ubicat al capdamunt d’un turó que hi ha al mig de la plana per on hi passen la riera d’Osor i el riu Ter.

La resta de la població s’ha anat situant al llarg d’aquesta plana, en petits turons. El municipi d’Anglès també comprèn els veïnats del Pla d’Amont i el Pla d’Avall, situats al mig de la plana, i el veïnat de les Masies de Sant Amanç, damunt d’una zona muntanyosa propera a les Guilleries.

La diversitat de la topografia del municipi, amb una altitud que oscil.la entre els 100 metres de la part baixa de la Vall i els 854 metres de la muntanya de Santa Bàrbara, es tradueix en una gran riquesa paisatgística i una notable varietat de flora i fauna autòctona. En aquest àmbit, el municipi conté una gran quantitat de camins i pistes forestals aptes per recórrer en bicicleta o a peu que travessen diferents paratges boscans i rurals des de les quals es poden observar les vistes del poble, de la vall i, des de dalt de Santa Bàrbara, bona part de la Costa Brava i el Pirineu Gironí.

 

Al següent document pots descarregar-te el tríptic dels elements patrimonials d’Anglès vinculats al vescomtat de Cabrera:

Tríptic Anglès

Tour virtual pels elements patrimonials del Vescomtat a Anglès

UBICACIÓ

Anglès

Com Arribar