El poble de Sils està situat en una estratègica confluència de camins ja que hi conflueixen, abans de continuar el seu camí cap a Girona i França, les dues vies que procedents de Barcelona ressegueixen la costa i l’interior.

El terme de Sils es troba al punt més enfonsat de la depressió selvatana, cosa que explica l’existència de l’estany de Sils, indret d’un gran valor natural i escenari principal de la llegenda de Pere Porter.

 

El terme municipal de Sils, limita al nord amb Vilobí d’Onyar, a l’oest amb Santa Coloma de Farners i Riudarenes, al sud amb Maçanet de la Selva i a l’est amb Vidreres i Caldes de Malavella. El terme és resultant de la unificació al 1873 dels pobles de Sils i de Vallcanera, els quals compartien les cases del carrer Mallorquines, l’únic centre realment urbà del municipi abans del segle XX. La Granota, el Massabè i la Barceloneta són veïnats amb nombroses masies que delaten el passat agrícola del municipi, el destí del qual va quedar marcat per l’arribada del ferrocarril cap al 1860.

 

Al següent document pots descarregar-te el tríptic dels elements patrimonials de Sils vinculats al vescomtat de Cabrera:

Tríptic Sils

 

 

Tour virtual pels elements patrimonials del Vescomtat a Sils

UBICACIÓ

Sils

Com Arribar