A Riudarenes podreu descobrir un ampli patrimoni històric, des de l’església parroquial de Sant Martí de Riudarenes, situada al centre urbà, fins al castell d’Argimon (santuari de la Mare de Déu d’Argimon), la torre de l’Esparra o la petita capella de la Mare de Déu de Montcorb.

El terme de Riudarenes està ubicat a l’anomenada depressió prelitoral o plana de la Selva. El municipi comprèn el nucli urbà de Riudarenes, els barris de Can Maleta i Can Falqués, la urbanització de Can Fornaca en un extrem del terme, i els veïnats de Serramagra, la Riera, el Raval de l’Esparra, l’Esparra i part de les Mallorquines.

La riera de Santa Coloma travessa el terme municipal de nord a sud i el divideix en dos sectors; l’oriental, més pla, i l’occidental, més vast i abrupte, amb turons com el Far (583 metres) i el puig d’Argimon (466 metres). La part més plana del terme es troba en un antic estany omplert amb sorres granítiques i residus d’origen volcànic, i formava part del bloc Montseny-Guilleries.

Al següent document pots descarregar-te el tríptic dels elements patrimonials d’Anglès vinculats al vescomtat de Cabrera:

Tríptic Riudarenes

UBICACIÓ

Riudarenes

COM ARRIBAR