VIDRERES, EN TEMPS DELS CABRERA

Cultura Exposiciones Presentaciones
SÁBADO, 13 JULIO 2024

Programació per donar a conèixer el llegat patrimonial dels Cabrera a Vidreres

Cultura Exposiciones Presentaciones

Del 14 de novembre al 10 de desembre el municipi de Vidreres va programar tota una sèrie d’activitats entorn del llegat històric i patrimonial vinculat al Vescomtat de Cabrera.

Durant un mes, en el marc de la festa petita de Vidreres i del projecte Vescomtat de Cabrera, es va programar de manera coordinada amb l’Ajuntament de Vidreres diferents activitats que han permès als veïns i veïnes d’aquest municipi transportar-se a l’època del Vescomtat de Cabrera al municipi de Vidreres, a través de la divulgació del seu llegat històric i patrimonial.

Al llarg dels dies que ha es van desenvolupar les activitats es va poder visitar l’exposició del projecte Vescomtat de Cabrera a la biblioteca Joan Rigau i Sala. Per aquesta ocasió es va ampliar l’exposició produint materials divulgatius sobre diferents aspectes que vinculen Vidreres amb el Vescomtat de Cabrera. Dissabte 18 de novembre es va dur a terme una xerrada sobre el Vescomtat de Cabrera a càrrec de Joan Llinàs, historiador i arqueòleg i Àngel Vàzquez, tècnic del Consell Comarcal de la Selva. Per últim, diumenge 19 de novembre es va organitzar una caminada popular fins al castell de Sant Iscle, i en arribar, es va fer una visita al castell a càrrec de Joan Llinàs, director de les excavacions arqueològiques realitzades al propi castell (activitat organitzada pel Grup Vitraris). El mateix dia, en el marc de la X Trobada d’escudelles, ranxos i sopes històriques,  els assistent van poder gaudir de la recreació històrica del vescomte Guerau VI de Cabrera.

Aquesta programació d’activitats s’ha organitzat de manera conjunta entre l’Ajuntament de Vidreres i el Consell Comarcal de la Selva en el marc del projecte vescomtat de Cabrera i té com a objectiu donar a conèixer el llegat històric i patrimonial del Vescomtat i la seva relació amb el municipi entre la ciutadania de Vidreres.

Detall de la programació

ALTRES NOTÍCIES